Φωτομάγαζο & Ιστορικό - Photoshop - History options & settings for Dummies. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='http://i51.tinypic.com/11jm7ti_th.jpg' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

4

Ας κάνουμε μια μικρή παρένθεση από τα tutorials του blogger & ας πάμε σε μια άλλη αγαπημένη κατηγορία που την έχουμε παραμελήσει.

Η κατηγορία είναι η Photoshop Tutorials και εκεί θα βρείτε & θα μάθετε αρκετά μυστικά σιγά-σιγά, πάνω στο καλύτερο πρόγραμμα επεξεργασία εικόνας.

Όπως όλοι γνωρίζετε το φωτομάγαζο ( Photoshop ) μας παρέχει πολλές δυνατότητες για την επεξεργασία καθώς & για την δημιουργία μίας εικόνας.

Σ' αυτήν την ανάρτηση θα σας μιλήσω, για την πιο σημαντική παλέτα εργαλείων, μέσα στο φωτομάγαζο ( πάντα, κατά την γνώμη μου - και όποιος δεν συμφωνεί....δε μ' ενδιαφέρει )

Θεωρώ, πως είναι, το Ιστορικό - History και θα σας εξηγήσω τους λόγους μου, καθώς & θα σας δείξω ένα κολπάκι, που οι νεότεροι σε εμπειρία με το πρόγραμμα δε θα το ξέρετε.



Η παλέτα History παρουσιάζει έναν κατάλογο με τις πιο πρόσφατες καταστάσεις ( επεξεργασίας ) που εμφανίζονται σε μία εικόνα, με πιο πρόσφατη την κατώτατη στον κατάλογο.

Με το ιστορικό στο φωτομάγαζο - photoshop, αν έχεις κάνει κάποιο λάθος στην εικόνα, μπορείς να γυρίσεις πίσω και να το διορθώσεις.

Όταν πατάτε σε μία προηγούμενη κατάσταση, η εικόνα επανέρχετε στο αντίστοιχο στάδιο της διαδικασίας επεξεργασίας.

Το "Τι" θα συμβεί στην εικόνα με το πάτημα αυτό, εξαρτάται από το "ΑΝ" η παλέτα βρίσκετε σε γραμμική ή μη γραμμική κατάσταση λειτουργίας.

Έτσι θεώρησα απαραίτητο πως πρέπει να γνωρίζεται τη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο καταστάσεων λειτουργίας.

Και θα σας τους εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ, έτσι ώστε να γίνει κατανοητό σε όλους σας.

Υπάρχουν δύο τρόποι χρήσης της παλέτας History.

Η γραμμική ( Linear ) και η μη γραμμική ( Non-Linear )

Αυτή η επιλογή ενεργοποιείται & απενεργοποιείται με το πλαίσιο ελέγχου "Allow Non-Linear History" στο πλαίσιο διαλόγου.



Το οποίο ανοίγει με τη διαταγή "History Options" από το μενού της παλέτας, κατά την διάρκεια μιας περιόδου επεξεργασίας.



Γραμμική λειτουργία:

Στη γραμμική λειτουργία, αν πατήσετε σε κάποια προηγούμενη κατάσταση και συνεχίσετε από εκεί την επεξεργασία της εικόνας σας, ή διαγράψετε την κατάσταση, θα διαγραφούν και ΟΛΕΣ οι επόμενες ( αμυδρές ) καταστάσεις.

Μη γραμμική λειτουργία:

Στη μη γραμμική λειτουργία, αν πατήσετε σε κάποια προηγούμενη κατάσταση ή τη διαγράψετε, οι επόμενες καταστάσεις ΔΕΝ θα διαγραφούν ( ούτε θα γίνουν αμυδρές ).

Αν συνεχίσετε λοιπόν, την επεξεργασία της εικόνας με επιλεγμένη εκείνη την προηγούμενη κατάσταση, οι νέες αλλάγές θα εμφανιστούν τελευταίες στην παλέτα του ιστορικού, αλλά θα υπάρχουν & οι προηγούμενες.

Αν διαγράψετε μια παλαιότερη κατάσταση και μετά πατήσετε στην πιο πρόσφατη, οι διαγραμμένες διορθώσεις θα εξακολουθήσουν να εμφανίζονται στην τρέχουσα εικόνα.

Συμπέρασμα:

Η μη γραμμική λειτουργία είναι η πιο ευέλικτη από τις δύο.

Το ιστορικό ως μοναδικό μειονέντημα έχει, πως μετά από λίγο γεμίζει το ιστορικό & χάνονται οι αρχικές επεμβάσεις.

Και έφτασε η ώρα για το κολπάκι που σας υποσχέθηκα, το οποίο είναι, πως θα μπορέσετε να αυξήσετε το ιστορικό σας.

Είναι πολύ απλό ώς & γελοίο θα έλεγα, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πάτε στο Edit -> General ( Crtl+K ) --> Performance και στην συνέχεια να αλλάξετε το History States στο μέγιστο όριο που διαθέτει.
Τόσο απλά...





Όσο μεγαλύτερο είναι το "History States" τόσο πιο πίσω μπορείτε να γυρίσετε.

Το ξέρατε αυτό???

Δε νομίζω!!!

Όταν εμείς παίζουμε..οι άλλοι ψάχνονται...!!

Η πηγή γνώσης έχει όνομα....

"Στάλες στο γαλάζιο"


Δημοσίευση σχολίου Blogger

  1. Ειναι μεγαλη τιμη να δεχομαι συγχαρητηρια απο μια Κυρια, που με το προγραμμα αυτο, εχεις στολισει το blog μας, με τις υπεροχες δημιουργιες σου.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά αυτό θέλει προσοχή, εξαρτάτε από τη μνήμη του υπολογιστή σας γιατί αν παγιδέψεις μεγάλη μνήμη στο ιστορικό μπορεί να αρχίσει να σου κολλάει.
    Εγώ χρησιμοποιώ στο ιστορικό και τη φωτογραφική μηχανούλα, που με ένα κλικ κρατάς στη μνήμη κάποιο στάδιο πριν συνεχίσεις να επεμβαίνεις στην εικόνα σου με διάφορους τρόπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχεις δικιο Παναγιωτη για την μνημη.
    Παρασυρομενος απο τον δικο μου υπολογιστη, ξεχασα να τονίσω κατι τετοιο.
    Σε ευχαριστουμε & για την επισημανση αλλά & για το "δικό σου" μυστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)