Η φιλοσοφία τού Επίκουρου. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipIa3Xe7OkJp3OVdwL1ceuy6L-HTe-6qfpkeMefhq__4AqdWQ-c8D-gm9SRUTWQeJoxoUMUXSX59i4NTf6Lutqf8IHuSNHwg9KqaztQumv5sHL-Swdkmk65jiQ3Sv6NoKti0q4b6Aj1hc/s72-c/H_Filosofia_tou_Epikourou.jpg' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

3




"Ο καθηγητής Κοέν έχει γράψει ένα βιβλίο τεκμηριωμένο από κάθε άποψη και εξαιρετικά πρωτότυπο, ένα βιβλίο το οποίο εύστοχα συνδυάζει την πιστή απόδοση της διδασκαλίας του Επίκουρου με τα σημερινά μας ενδιαφέροντα.

Ένα έργο διαυγές και γοητευτικό." ( Κορνήλιος Καστοριάδης ) "

Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο του Α. Κοέν, ο Επίκουρος δεν είναι ένα νεκρό σώμα προσεκτικά προετοιμασμένο για μάθημα ανατομίας, αλλά ολοζώντανος και επίκαιρος.

Όσοι αναζητούν ένα βοήθημα-σύντροφο, και όχι μια ακαδημαϊκή μούμια, θα απολαύσουν την ανάγνωση του."

Συγγραφέας:

O Avraam Koen γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1949.
Μετά από σπουδές στο Κολλέγιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Brandeis ( τμ. Φιλοσοφίας και Ιστορίας των Ιδεών ) και στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο ( Ph.D., Committee on Social Thought ), εργάστηκε ως καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Brandeis, στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Παρισιού και στο Bennington College.
Τομείς ειδικότητάς του είναι η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και Λογοτεχνία (Κλασική και Ελληνιστική), η Κοινωνική και Πολιτική Φιλοσοφία και η Ηθική.
Ζει στη Νέα Υόρκη.

( Άγκνες Χέλερ, Καθηγήτρια φιλοσοφίας, Έδρα Hannah Arendt, New School for Social Research, Ν.Υ. )


Δημοσίευση σχολίου Blogger

  1. "Άφοβον ο θεός, ανύποπτον ο θάνατος• και ταγαθόν μεν εύκτητον, το δε δεινόν ευκαρτέρητον." - Φιλόδημος (επικούρειος φιλόσοφος)

    Ο θεός δεν είναι για φόβο (διότι η θεϊκή δύναμη δεν απειλεί εκ φύσεως), ο θάνατος δεν προκαλεί ανησυχία (διότι δεν υπάρχει μετά θάνατο ζωή) και το καλό (ό,τι πραγματικά χρειαζόμαστε) εύκολα αποκτιέται, το δε κακό αντέχεται (ό,τι μας κάνει να υποφέρουμε, εύκολα μπορούμε να το υπομείνουμε).

    ΕΥΓΕ ΙβΑ Εξαιρετικα ενδιαφερον αναγνωσμα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια να 'στε καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)