Peer-to-peer Οι κυριότεροι εκπρόσωποι του είδους. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmhMVj3OBWArmbaFZf5h8EokaNY9cqpK3xGo2ywv4UI2ExA5zFgHFv6EBOAVWQMx4Wq18UqTlEIgwHpg0_P94uo8RmUk-XUq5V2becQxKqHfHJksVdvq9pIgJUjHu9h07GavBfO51MpLq3/s72-c/Peer-to-Peer.jpg' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0


Peer-to-peer


Παρά τον ανηλεή πόλεμο τον οποίο υφίστανται εδώ και πολύ καιρό, τα προγράμματα ανταλλαγής αρχείων ζουν και βασιλεύουν.

Στη συλλογή αυτή συγκεντρώσαμε τους κυριότερους εκπροσώπους του είδους.

Azureus:


Azureus

Η έκδοση του προγράμματος P2P το οποίο χρησιμοποιεί ως πρωτόκολλο μεταφοράς δεδομένων το BitTorrent, το οποίο γνωρίζει πολύ μεγάλη διάδοση στην εποχή μας.

Το Azureus προσφέρει δυνατότητες κατεβάσματος πολλών torrents, συστήματα ουράς / προτεραιότητας σε torrents και αρχεία άμεση πρόσβαση σε αρκετές πληροφορίες για τα torrents σας και πολλά ακόμη.
Το περιβάλλον του είναι διαθέσιμο σε πολλές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα Ελληνικά, ενώ περιέχει ενσωματομένο tracker που ρυθμίζεται εύκολα και είναι έτοιμος για χρήση.
Τέλος υπάρχουν πολλά plug-ins τα οποία μπορεί να κατεβάσει κάποιος από το site του κατασκευαστή.

Μεταφορτώστε τον Azureus από εδώ

Bit Comet:


Bit Comet

Ένα ισχυρό, γρήγορο κι εύχρηστο πρόγραμμα μεταφοράς αρχείων, το οποίο αξιοποιεί το πρωτόκολλο BitTorrent και είναι εξαιρετικά δημοφιλές σήμερα, καθώς έχει σχεδιαστεί για υψηλής ταχύτητας μεταφορές.

Το Bit Comet υποστηρίζει ταυτόχρονο κατέβασμα πολλαπλών αρχείων, ουρά κατεβάσματος, επιλεκτικό κατέβασμα από ένα πακέτο σε torrent, γρήγορη επαναφορά μετά από διακοπή, cache στο δίσκο, όρια ταχύτητας, δυνατότητα συνομιλίας....κ.α.

Μεταφορτώστε το Bit Comet από εδώ

eMule:


eMule

Το emule πρωτοεμφανίστηκε το 2002 ως κλώνος του eDonkey, το οποίο εκείνη την περίοδο είχε σταματήσει να αναπτύσσεται.
Ξεκίνησε ως μια προσπάθεια ενός δυσαρεστημένου χρήστη του eDonkey, τον οποίον έσπευσαν να πλαισιώσουν αρκετοί εθελοντές.
Μία από όλους τους εθελοντές της εποχής εκείνης, ήμουν κι εγώ, όπου προσπάθησα να βάλω ένα λιθαράκι σ' ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιούσα αρκετά.
Η επιτυχία του προγράμματος ήταν τέτοια, που μέχρι & σήμερα το έχουν κατεβάσει αρκετά εκατομμύρια χρήστες.

Το emule είναι ένα πρόγραμμα P2P που συνεργάζεται με τα δίκτυα eDonkey και Kad.
Επιτρέπει την άμεση ανταλλαγή αρχείων μεταξύ των κόμβων του δικτύου και γρήγορη ανάκτηση από προβληματικά downloads, ενώ χρησιμοποιεί ένα σύστημα επιβράβευσης όσων ανεβάζουν συχνά υλικό στο δίκτυο.

Επιπλέον, μεταδίδει τα δεδομένα συμπιεσμένα με τον αλγόριθμο Zlib, ώστε να εξοικονομείται bandwidth.
Το eMule, όπως και οποισδήποτε άλλος client του δικτύου eDonkey, δέχεται συνδέσμους "ed2k" από τον Web Browser και ξεκινά το κατέβασμα των αρχείων στα οποία οδηγούν αυτοί.

Η ακεραιότητα των αρχείων που κατεβάζουμε ελέγχεται με τον αλγόριθμο MD4.
Το πρόγραμμα ειναι ανοιχτού κώδικα και μάλιστα εξαιρετικά δημοφιλές.Έτσι υπάρχουν εκατοντάδες τροποποιήσεις του (mods) στο internet.

Μεταφορτώστε το eMule από εδώ

Freenet:


Freenet

Το Freenet είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα P2P δίκτυα, αφού βασικός στόχος του είναι, η προατασία του χρήστη.
Αυτό γίνεται εφικτό με το να συνδεόμαστε απευθείας σε άλλους χρήστες που εμπιστευόμαστε και μέσω αυτών να αποκτούμε πρόσβαση σε ολόκληρο το δίκτυο Freenet.
Όταν ξεκινήσουμε την εφαρμογή, θα πρέπει να συνδεθούμε σε τρεις τουλάζχιστον κόμβους του δικτύου.

Ιδανικό θα ήταν να συνδεθούμε του συγκεκριμένου προγράμματος τους οποίους ήδη γνωρίζουμε. Εάν αυτό όμως δεν καταστεί εφικτό, τότε μπορούμε να δοκιμάσουμε να συνδεθούμε σε έναν διακομιστή irc, όπως ο irc.freenode.net και να μπούμε στο δωμάτιο # freenet-refs, ώστε να βρούμε κάποιον να συνδεθούμε.

Μεταφορτώστε το Freenet από εδώ

LimeWire:


LimeWire

To LimeWire είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα κοινής χρήσης αρχείων Gnutella, το οποίο υπάρχει τόσο σε Windows όσο σε Mac και Linux.
Με το LimeWire μπορούμε να αναζητήσουμε, να κατεβάσουμε και να μοιραστούμεόλων των τύπων αρχεία.

Συνήθως το εν λόγω πρόγραμμα χρησιμοποιείται για την αναζήτηση αρχείων ήχου, εικόνας και βίντεο.
Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι, πως στο LimeWire βρίσκονται συχνά πολλά επικύνδινα αρχεία όπως ιοί δούρειοι ίπποι.....κ.α.

Μεταφορτώστε το LimeWire από εδώ

Pixpo:


Pixpo

Ένα πρόγραμμα P2P ειδικού σκοπού. Το Pixpo αυτοσυστήνεται ως εφαρμογή videosharing και έχει ως αποστολή να σας επιτρέψει να εκπέμψετε γρήγορα κι εύκολα στο internet τα δικά σας βίντεο.

Τίποτε, φυσικά, δε σας απαγορεύει να κάνετε το ίδιο με φωτογραφίες και τραγούδια.
Μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να κατεβάσετε φωτογραφίες ή βίντεο από την μηχανή σας. Στη συνέχεια δημιουργείτε ένα κανάλι και τέλος στέλνετε στους φίλους σας τον σύνδεσμο που θα χρησιμοποιήσουν για να το δουν.
Η όλη διαδικασία διαρκεί ελάχιστα.

Το υλικό παραμένει στον υπολογιστή σας και δεν χρειάζεται να το κάνετε upload.

Μεταφορτώστε το Pixpo από εδώ

µTorrent:


µTorrent

Δεν είναι λίγοι αυτόι που πιστεύουν ότι το μTorrent (γνωστό ως και utorrent) είναι το καλύτερο πρόγραμμα. Πρόκειται για έναν BitTorrent client με πάρα πολύ μικρό μέγεθος.
Η έκδοση 1.6 όπου ήταν η πιο δημοφιλής από όλες ( οι torrentάκιδες το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό )
Πλεονεκτήματα εφαρμογής είναι, η παράλληλη λήψη αρχείων, η είσοδος νέων αρχείων στην ουρά, η έξυπνη χρήση badwidth, ορισμός προτεραιοτήτων σε επίπεδο αρχείων, ο καθορισμός ορίων ταχύτητας συνολικά και ανά torrent, η γρήγορη συνέχιση μεταφορών που έχουν διακοπεί κ.α.

Επίσης, το περιβάλλον του διατίθεται μεταφρασμένο σε 38 γλώσσσες, στις οποίες περιλαμβάνονται και τα Ελληνικά.

Μεταφορτώστε το µTorrent από εδώ

Κείμενα: Δικά μου.
Εικόνες: Επίσημη ιστοσελίδα προγράμματος / διαδύκτιο.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)