Ένας από τους πρωταρχικούς λόγους είναι, η παρουσία πολυάριθμων επεκτάσεων που παίρνει. Εντούτοις, λόγω τόσων πολλών επεκτάσεων, ίσως οι χρήστες κάπου έχουν μπερδευτεί.
Εδώ εμείς & θα σας ξεμπερδέψουμε & παράλληλα θα σας δείξουμε ορισμένες από αυτές, ανά κατηγορία.
Σαν πρώτη κατηγορία έχω πιάσει τις επεκτάσεις για την μηχανή αναζήτησης.
1. Search Box:
Η επέκταση αυτής της φόρμας αναζήτησης είναι οτι απλοποιεί τον τρόπο που ψάχνετε στο διαδύκτιο.
2. Xmarks Thumbnails:
Αυτή η επέκταση προσθέτει μια προεπισκόπηση της σελίδας πριν καν την επισκεφτείτε, παράλληλα σας δείχνει αποτελέσματα αναζήτησης, βασισμένα στα εκατομμύρια των σελιδοδεικτών από το xmarks sync.
3. Xmarks SearchTabs:
Αυτή η επέκταση προσθέτει ένα ζωηρόχρωμο μενού από ετικέτες κάτω από το πεδίο αναζήτησης της google, το οποίο περιέχει τους καλύτερους ιστοχώρους σχετικά με την ερώτηση ή την λέξη που κάνατε αναζήτηση & μ'αυτό τον τρόπο σας ομαδοποιεί το θέμα με τα περισσότερα δυνατά αποτελέσματα.
4. FastestChrome:
Αρκετες φορές ξοδεύουμε το χρόνο που χρειάζεται να πάμε στην επόμενη σελίδα, και στο ξαναφόρτωμα της. Μια από τις αγαπημένες μου επεκτάσεις είναι κι αυτή, το FastestChrome σας δίνει την δυνατότητα να φορτώσει αυτόματα την επόμενη σελίδα, ενώ κοιτάζετε βιαστικά την τρέχουσα σελίδα.
Κι αυτό δεν ισχύει μόνο στη σελίδα της google, αλλά σε όλους τους ιστοχώρους, όπου πρέπει να κινηθείτε προς την επόμενη σελίδα μετά από το τέλος του περιεχομένου της τρέχουσας.
5. WebMynd:
Ακόμα μια αγάπημένη, την οποία χρησιμοποιώ τακτικά ψάχνοντας στο google. Η επέκταση WebMynd ενσωματώνει τα αποτελέσματα από τους ιστοχώρους με μορφή widgets στη δεξιά πλευρά της σελίδας. Προς το παρόν στο στάδιο ανάπτυξης, έχουν ενσωματωθεί τα YouTube, Twitter, Oneriot και το Hunch στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Μια ερώτηση μόνο: Πόσο ασφαλείς είναι οι επεκτάσεις σε έναν περιηγητή;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιστεύω ότι είναι ασφαλείς αλλά γιατί κατά την εγκατάστασή τους βγαίνει μήνυμα για αποδοχή κλπ.
Ευχαριστώ!!!
Γιάννη όλες οι επεκτάσεις είναι ασφαλείς, αφού προέρχονται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του περιηγητή, όπως γίνεται εξάλλου μ' όλους τους browsers π.χ. opera, firefox, ... κτλ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα ως προς την αποδοχή των όρων χρήσης που γίνεται, πιστεύω πως το κομμάτι αυτό οφείλεται σε πνευματικά δικαιώματα του προγραμματιστή με τoν εν λόγο "περιηγητή" Google Chrome .
Καλό σου απόγευμα!