Βασικά στοιχεία επεξεργασίας εμπλουτισμένου κειμένου |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEix4oC-pWwt_yq7AlLBRwTH7vMTPIS90Et4STcT59Ifz73V9Y3ViN7fkKEYe0-PhVJMj6X-5S48PE7RQJWFcmMk6_tKEvOhqUDtglETWsUcTYgpQCtcCSwErD1PMrzJ1U_u15V_UjzsP9I/s72-c/WYSIWYG.jpg' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0




Στους επεξεργαστές εμπλουτισμένου κειμένου, που λέγονται και WYSIWYG (What You See Is What You Get), το κείμενο μορφοποιείται καθώς πληκτρολογείτε.
Ο επεξεργαστής παράγει τον κώδικα HTML στο παρασκήνιο, ενώ εσείς συγκεντρώνεστε στο γράψιμο.
Η μορφοποίηση των γραμμάτων, οι σύνδεσμοι και οι εικόνες εμφανίζονται σχεδόν ακριβώς όπως θα εμφανιστούν στο διαδίκτυο.

Το WordPress περιλαμβάνει έναν εμπλουτισμένο επεξεργαστή HTML που δουλεύει καλά σε όλους τους κύριους πλοηγούς.
Ωστόσο, η επεξεργασία HTML δεν είναι το ίδιο με την πληκτρολόγηση κειμένου.

Κάθε ιστοσελίδα έχει δύο κύρια συστατικά:



την διάρθρωση, η οποία είναι ο κώδικας HTML και παράγεται από τον επεξεργαστή καθώς πληκτρολογείτε, και την παρουσίαση, που εξαρτάται από το εικαστικό θέμα που χρησιμοποιείτε και ορίζεται στο style.css.
Το WordPress παράγει έγκυρο κώδικα XHTML 1.0, που σημαίνει ότι η εισαγωγή αλλεπάλληλων αλλαγών γραμμής (εντολή BR) μετά από μία παράγραφο δεν παράγει αλλεπάλληλες κενές γραμμές. Οι εντολές BR αφαιρούνται ως μη έγκυρες από τις εσωτερικές διορθωτικές συναρτήσεις του WordPress.

Ο επεξεργαστής υποστηρίζει βασικές πληκτροσυντομεύσεις, που λειτουργούν όπως σε όλους τους επεξεργαστές κειμένου ή κειμενογράφους.

Π.χ.:


Shift+Enter για αλλαγή γραμμής,
Ctrl+C για αντιγραφή,
Ctrl+X για αποκοπή,
Ctrl+Z για αναίρεση,
Ctrl+Y για επανάληψη,
Ctrl+A για επιλογή όλων και ούτω καθεξής.

(Σε Mac το αντίστοιχο του Ctrl είναι το Command.)

Αν δεν θέλετε τον επεξεργαστή WYSIWYG, γίνεται να τον απενεργοποιήσετε από το προφίλ σας.

Επεξεργαστής εμπλουτισμένου κείμενου
Εικόνες και συνημμένα
Η γραμμή εργαλείων έχει ένα πλήκτρο για την εισαγωγή εικόνων που φιλοξενούνται ήδη κάπου στο διαδίκτυο. Αν έχετε το URL για μια εικόνα, πατήστε το πλήκτρο και βάλτε το URL μέσα στο κουτί που θα εμφανιστεί.

Για να ανεβάσετε μια εικόνα ή άλλο αρχείο από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε τα κουμπιά της Βιβλιοθήκης Πολυμέσων πάνω από τον επεξεργαστή. Η Βιβλιοθήκη θα επιχειρήσει να φτιάξει μια μικρογραφία για κάθε εικόνα που ανεβάζετε. Για να εισάγετε την εικόνα στο άρθρο, κάντε κλικ στη μικρογραφία και θα εμφανιστεί ένα μενού επιλογών. Διαλέξτε την επιλογή που θέλετε, κάντε κλικ στο «Αποστολή στον επεξεργαστή» και η εικόνα ή το αρχείο θα εμφανιστεί στο άρθρο που επεξεργάζεστε. Όταν κάνετε εισαγωγή βίντεο, θα βρείτε επιπλέον επιλογές στον διάλογο «Πολυμέσα», που μπορείτε να τον ανοίξετε από τη δεύτερη σειρά εργαλείων.

HTML στον εμπλουτισμένο επεξεργαστή:



HTML που εισάγεται απευθείας στον εμπλουτισμένο επεξεργαστή θα εμφανιστεί ως απλό κείμενο όταν προβάλλεται το άρθρο: «What You See Is What You Get».

Για να χρησιμοποιήσετε στοιχεία HTML που δεν υπάρχουν στη γραμμή εργαλείων, π.χ. πίνακες και < code >, πρέπει να τα εισάγετε εσείς στον επεξεργαστή HTML. Κάντε κλικ στην καρτέλα HTML, επεξεργαστείτε τον κώδικα και ξαναγυρίστε στην καρτέλα WYSIWYG. Αν ο κώδικας είναι έγκυρος και τον καταλαβαίνει ο επεξεργαστής, θα απεικονιστεί κατευθείαν.

Επικόλληση στον επεξεργασή εμπλουτισμένου κειμένου:



Όταν επικολλάτε περιεχόμενο από άλλη ιστοσελίδα, το αποτέλεσμα συνήθως ποικίλλει ανάλογα με τον πλοηγό και την σελίδα-πηγή.
Ο επεξεργαστής θα δοκιμάσει να διορθώσει τυχόν προβλήματα στον κώδικα HTML που επικολλήθηκε, αλλά για καλύτερο αποτέλεσμα δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε την καρτέλα HTML ή ένα από τα δύο κουμπιά επικόλλησης στη δεύτερη σειρά.
Εναλλάξ, δοκιμάστε επικόλληση παράγραφο-παράγραφο.
Στους περισσότερους πλοηγούς η επιλογή παραγράφου γίνεται με τριπλό κλικ.

Η επικόλληση περιεχομένου από άλλη εφαρμογή, π.χ. Word ή Excel, είναι καλύτερο να γίνεται με το κουμπί Επικόλληση από Word στη δεύτερη σειρά, ή από την καρτέλα HTML.

Γράψτε με τη μέγιστη ταχύτητα:



Αντί να ψάχνετε κάθε τόσο για το ποντίκι για να κάνετε κλικ στη γραμμή εργαλείων, χρησιμοποιήστε αυτές τις πληκτροσυντομεύσεις.

Στα Windows και στο Linux δουλεύουν με Ctrl + Γράμμα.

Σε Mac χρησιμοποιήστε Command + Γράμμα.


Γράμμα Ενέργεια Γράμμα Ενέργεια
c Αντιγραφή v Επικόλληση
a Επιλογή όλων x Αποκοπή
z Αναίρεση y Επαναφορά
Οι εξής συντομεύσεις χρησιμοποιούν διαφορετικό συνδυασμό: Alt+Shift+Γράμμα.

Γράμμα Ενέργεια Γράμμα Ενέργεια
n Έλεγχος ορθογραφίας l Αριστερή στοίχιση
j Στοίχιση Κειμένου c Στοίχιση στο κέντρο
d Διαγραφή r Δεξιά στοίχιση
u • Κατάλογος a Εισαγωγή συνδέσμου
o 1. Κατάλογος s Αφαίρεση συνδέσμου
q Παράθεμα m Εισαγωγή εικόνας
g Πλήρης οθόνη t Εισαγωγή εντολής Συνέχεια
p Εισαγωγής εντολής αλλαγής σελίδας h Βοήθεια
e Αλλαγή σε προβολή HTML

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)