Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τον πλέον αναγκαίο τομέα του προγράμματος, τα Blending Options των Layers.
Οι εικόνες στο Photoshop είναι διανεμημένες συνήθως σε επίπεδα (layers). Το κάθε layer μπορεί να έχει τις δικές του ιδιότητες και ιδιαιτερότητες.
Μπορούμε να επέμβουμε όπως και όσο θέλουμε σε αυτά, χρησιμοποιόντας τα blending options.
Για να το κάνουμε αυτό, επιλέγουμε το layer που θέλουμε, και πατάμε δεξί κλικ. Μετά πατάμε στην επιλογή Blending Options, και εμφανίζουμε τον διάλογο επιλογών του layer.
Ο διάλογος που εμφανίζεται μας παρέχει όλες τις λειτουργίες που μπορεί να χρειαστούμε ώστε να διαμορφώσουμε το layer όπως ακριβώς θέλουμε. Στην λίστα αριστερά μπορούμε να διακρίνουμε τα διάφορα επίπεδα επιλογών που έχουμε.
Blending Options:
Styles:
Από εδώ μπορούμε να εφαρμόσουμε styles στο layers μας. Υπάρχουν προεπιλεγμένα styles και styles που μπορούμε είτε να δημιουργήσουμε εμείς είτε να βρούμε έτοιμα από κάπου αλλού.
Blending Options Default:
Από εδώ μπορούμε να ορίσουμε τις γενικές ρυθμίσεις του Layer μας. Το blend mode, το opacity, το fill opacity, τα κανάλια χρώματος, και να επιλέξουμε κάποιες ρυθμίσεις όπως το να γίνεται blend αν τηρείται κάποια προϋπόθεση.
Drop Shadow:
Από εδώ μπορούμε να εισάγουμε σκιά στο layer μας.
Επιλογές μας είναι το blend mode με τα άλλα layers, το χρώμα, το opacity, την γωνία που θα πέφτει η σκιά, την απόσταση από το layer μας(το βάθος δηλαδή), το πόσο θα απλωθεί η σκιά, το μέγεθος της, και κάποια χαρακτηριστικά όπως to contour και το noise.
Inner Shadow:
Από εδώ μπορούμε να επιλέξουμε την εσωτερική σκιά του Layer μας. Έχουμε ακριβώς τις ίδιες επιλογές και ρυθμίσεις με το Drop Shadow.
Outer Glow:
Από εδώ μπορούμε να επιλέξουμε την εξωτερική φωτεινότητα του layer μας.
Μπορούμε να επιλέξουμε το blend mode (το οποίο είναι από default Screen), το opacity, το noise, το χρώμα, την τεχνική εξάπλωσης της φωτεινότητας, την εξάπλωση, το μέγεθος, και κάποια χαρακτηριστικά όπως to contour και το noise.
Inner Glow:
Από εδώ μπορούμε να ρυθμίσουμε την εσωτερική φωτεινότητα του Layer μας. Έχουμε ακριβώς τις ίδιες επιλογές με το Outer Glow, μόνο που το choke είναι ακριβώς το αντίθετο του spread στο Outer Glow.
Bevel and Emboss:
Το Bevel and Emboss το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε την ψευδαίσθηση του βάθους (της τρίτης διάστασης).
Από εδώ μπορούμε να επιλέξουμε αν η ψευδαίσθηση αυτή θα είναι εσωτερικά ή εξωτερικά από το layer μας, το βάθος, την κατεύθυνση, το μέγεθος, την απαλότητα, την γωνία φωτισμού, το blending των χρωμάτων, και τα opacity των χρωμάτων της πάνω και κάτω πλευράς του layer μας.
Bevel and Emboss (Contour): Από εδώ ελέγχουμε την εξωτερική καμπύλη του Layer μας.
Bevel and Emboss (Texture): Από εδώ μπορούμε να προσθέσουμε στο Layer μας texture
Satin:
Από εδώ μπορούμε να επιλέξουμε το layer μας να έχει την υφή ενός σατέν υφάσματος. Ουσιαστικά παίζουμε με την σκίαση πάνω από το layer για να δημιουργήσουμε αυτό το εφέ.
Οι ρυθμίσεις είναι το blend mode, το opacity, η γωνία, η απόσταση, το μέγεθος, και το contour(η εξωτερική καμπύλη)
Color Overlay:
Από εδώ μπορούμε να επιλέξουμε να επικαλύψουμε το Layer μας με το χρώμα της αρεσκείας μας.
Οι επιλογές μας είναι το blend mode με τα άλλα Layers, το χρώμα επικάλυψης, και το opacity.
Gradient Overlay:
Από εδώ μπορούμε να επικαλύψουμε το layer μας με ένα ντεγκραντέ χρωματισμών. Οι επιλογές μας είναι το blend mode με τα άλλα layers, το opacity, η επιλογή των χρωμάτων του ντεγκραντέ, ο τρόπος εξάπλωσης(εφέ) του ντεγκραντέ, η γωνία εξάπλωσης, και κλίμακα του ντεγκραντέ πάνω στο layer μας.
Pattern Overlay:
Από εδώ μπορούμε να επιλέξουμε να επικαλύψουμε το layer μας με ένα texture (εικόνα). Οι επιλογές μας είναι το blend mode με τα άλλα layers, το opacity, η εικόνα που θα επικαλύψει το layer μας, και η κλίμακα εξάπλωσης της εικόνας(texture) πάνω στο layer μας.
Stroke:
Από εδώ μπορούμε να εισάγουμε εξωτερικό ή εσωτερικό περίγραμμα στο layer μας.
Οι επιλογές μας είναι το μέγεθος του περιγράμματος, το αν θα είναι από μέσα ή από έξω από το layer μας, το blend mode με τα άλλα layers, το opacity και το χρώμα του περιγράμματος που μπορεί να είναι solid color ή gradient.
Παράδειγμα Χρήσης Των Blending Options
Χρησιμοποιώντας μόνο γράμματα και blending options θα δημιουργήσουμε to εφέ γυάλινου κείμενου.
Βήμα 1
Βήμα 2
Βήμα 3
Βήμα 4
Βήμα 5
Βήμα 6
Τελικό Αποτέλεσμα:
Δημοσίευση σχολίου Blogger Facebook
Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !
* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.
Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:
* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.
Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!