Φαντάζομαι πως όπως και εγώ οι περισσότεροι έχουν δεκάδες για να μην πω εκατοντάδες λογαριασμούς, το οποίο σημαίνει πολλά διαφορετικά passwords. Και για μένα η ασφάλεια των σελίδων μου είναι από τα βασικότερα σημεία της δουλειάς μου γιατί είναι η προστασία των κόπων μου. Ειδικά στους λογαριασμούς οι οποίοι είναι σημαντικοί όπως πχ. paypal, το blog μου, το ftp κλπ. αλλάζω τους κωδικούς κάθε 2 μήνες και θεωρώ ότι είναι κίνηση που μακροπρόθεσμα θα με γλυτώσει από πολλά προβλήματα.
Η ουσία είναι ότι υπάρχουν μικρές πιθανότητες κάποιος να βρει τον κωδικό σας αν είναι σωστά φτιαγμένος και ακόμα μικρότερες αν τον αλλάζετε συχνά,
δηλαδή Aν:
Έχει τουλάχιστον 8-15 χαρακτήρες ανάλογα την πολυπλοκότητα των χαρακτήρων
Περιέχει σύμβολα και αριθμούς πέρα από γράμματα
Δεν είναι προφανής όπως το τηλέφωνο ή ημερομηνία γενεθλίων
Δεν χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό σε πολλούς λογαριασμούς
Όμως αν θεωρήσουμε ότι ακολουθούμε τις παραπάνω συμβουλές τότε είναι πάρα πολύ δύσκολο να έχουμε στην μνήμη μας όλους τους παραπάνω πολύπλοκους κωδικούς που αλλάζουν συνέχεια. Έτσι γίνεται απαραίτητη η χρήση ενός password manager.
Firefox:
Ο firefox έχει ένα σύστημα αποθήκευση και διαχείριση κωδικών το οποίο απ όσο ξέρω θεωρείται ασφαλές. Οπότε αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη για πολλές δυνατότητες είναι μια καλή επιλογή. Αν θέλετε περισσότερα από τον firefox θα τα βρείτε σε σχετικά add-on όπως το Password Hasher.
KeepPass:
Το KeepPass είναι ένα δωρεάν open-source cross-platform λογισμικό το οποίο τρέχει σε Windows και Linux. Κρατάει σε μια βάση δεδομένων όλους τους κωδικούς και το μόνο που χρειάζεται να θυμάστε είναι το master password. Ένα άλλο εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό του KeepPass είναι μπορεί να τρέξει και σε usb stick. Έτσι μπορείτε να κουβαλάτε του κωδικούς σας παντού.
clipperz:
Για να μη κουβαλάτε όμως το usb stick παντού μπορείτε να επιλέξετε έναν online password manager όπως το clipperz. Είναι εύχρηστο και γρήγορο, σχεδιασμένο για να δέχεται και άλλα όπως πιστωτικές κάρτες, τραπεζικούς λογαριασμούς κλπ. Έτσι όπου υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο θα έχετε και τους κωδικούς σας.
Αρχική σελίδα
»
Programs Tutorials
»
Tips and Tricks
» Πως να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε τους κωδικούς σας
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δημοσίευση σχολίου Blogger Facebook
Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !
* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.
Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:
* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.
Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"
Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!