PC Linux OS 2009.2. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhK8-3uVX-WhIBnpibFSSXI-KYTa7OyupScsuZrpyepVQETplGNTx871wyhUQqSqatIcvo59zmbrTga2Tk315MlWYaKOab4x5gPN8iYTV5s9apl-UaPgtz8oirlP9XUuVPE_fbkG_tRqYM/s72-c/PC+Linux+OS+2009.2.jpg' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0


PC Linux OS 2009.2, Linux, PCLinuxOS

Το PCLinuxOS 2010 είναι μια διανομή Linux σχεδιασμένη για ευκολία στην χρήση σε σταθερούς και φορητούς υπολογιστές.

Είναι φτιαγμένο με στόχο να προσφέρει μια διανομή Linux σε ένα Live CD με την δυνατότητα εγκατάστασης.

Μπορείτε να εκκινήσετε τον υπολογιστή από το CD και να το δοκιμάσετε - σιγουρεύοντας έτσι πως λειτουργεί κανονικά στον υπολογιστή σας - χωρίς να εγκαταστήσετε τίποτα ή να επηρεάσετε τα εγκατεστημένα λειτουργικά συστήματα.

Απλά επιλέγετε το εικονίδιο εγκατάστασης, απαντάτε σε μερικές απλές ερωτήσεις και όλο το λειτουργικό σύστημα θα εγκατασταθεί στον σκληρό σας δίσκο μαζί με μια πλήρη σουίτα λογισμικού.

Όπως και στις περισσότερες διανομές Linux, το PCLinuxOS δεν προσφέρει απλά ένα λειτουργικό σύστημα, αλλά περιέχει λογισμικό που θα χρειαζόταν έτσι και αλλιώς να εγκαταστήσετε σε άλλα λειτουργικά συστήματα.

Περιέχει πλήρες λογισμικό για το διαδίκτυο: περιηγητή, αλληλογραφία, άμεσα μηνύματα και λογισμικό κοινωνικής δικτύωσης, καθώς επίσης και λογισμικό για πολυμέσα, διαχείριση και επεξεργασία ψηφιακών φωτογραφιών και μια πλήρη σουίτα γραφείου.

Το προεπιλεγμένο περιβάλλον εργασίας είναι το KDE 4.4.2, αλλά εάν προτιμάτε άλλα υπάρχουν τα GNOME, LXDE, XFCE και το Enlightenment, ενώ μπορείτε να κατεβάσετε διαφορετική έκδοση του CD που τα εγκαθιστά εξ'αρχής.

Χρήσιμο για παλαιότερα μηχανήματα που δεν μπορούν να αντέξουν το KDE ή το Gnome.

Αντίθετα απ'ότι συνηθίζεται, το PCLinuxOS συμπεριλαμβάνει τον BFS διαχειριστή εργασιών, που είναι κομμάτι του πυρήνα και διαχωρίζει τους πόρους του κεντρικού επεξεργαστή ( CPU ) ανάμεσα στα προγράμματα που τρέχουν.

Ο BFS είναι ένας αμφιλεγόμενος διαχειριστής εργασιών που δουλεύει καλά μόνο σε σταθερούς και φορητούς υπολογιστές, για τα οποία στοχεύει το PCLinuxOS, και διανέμει καλύτερη απόκριση στα περιβάλλοντα.

Υπάρχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία άλλων προγραμμάτων που δεν χώρεσαν στο CD, και μπορείτε να εγκαταστήσετε αφού εγκατασταθεί το PCLinuxOS.

Μπορείτε ακόμα και να δημιουργήσετε ένα νέο LiveCD ( ή DVD ) αφού κάνετε τις ρυθμίσεις που θέλετε, και να το έχετε έτοιμο για εγκατάσταση σε άλλους υπολογιστές.

Όσο εύκολο στην χρήση και αν είναι ένα σύστημα θα υπάρχουν πάντα φορές που θα χρειαστείτε βοήθεια, και θα βρείτε άφθονη στα forums του PCLinuxOS, όπου οι προγραμματιστές και άλλοι χρήστες θα σας βοηθήσουν.

Απαιτήσεις: Any Intel · AMD or VIA processor. 256 MB RAM minimum · 1 GB recommended.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)