Peppermint OS One. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_Bw5zcpvvvu2992U_JZgp7aXzWJfxRNiuAF5Olm_YAXQ15_jlYjvu_C1KHITMxB-w1L5T7RXcNzefNA157HMlTP8VS4WI3SvyDsbgJ97mCyXvU-76S4NGKdPlKNrUJ6R6G_cQSThUeXQ/s72-c/Peppermint+OS+One.jpg' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0


Linux, Peppermint OS One

Το Peppermint OS One είναι μια διανομή Linux, βασισμένη στο Ubuntu φτιαγμένη για να εκμεταλλεύεται το σύννεφο και τις web-based εφαρμογές.

Είναι μια πολύ καλή επιλογή για κινητές συσκευές, ειδικά netbooks, επειδή όπου και αν πάτε τα δεδομένα σας θα είναι πάντα διαθέσιμα, εφόσον έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η χρήση των υπηρεσιών στο σύννεφο και διαδικτυακών εφαρμογών μειώνει την δουλειά που χρειάζεται να κάνει ο υπολογιστής, το οποίο όχι μόνο το κάνει πολύ καλό για χαμηλής απόδοσης συσκευές αλλά επίσης επεκτείνει την ζωή της μπαταρίας χαμηλώνοντας τον φόρτο του επεξεργαστή και την θερμότητα που παράγεται.

Το προεπιλεγμένο περιβάλλον είναι το LXDE, ένα πολύ γρήγορο και ελαφρύ περιβάλλον, το οποίο είναι επεκτάσιμο και ισχυρό, ενώ οι διαδικτυακές εφαρμογές ωφελούνται από το Prism της Mozilla που επιτρέπει σε αυτές να τρέχουν κατευθείαν στην επιφάνεια εργασίας αντί του περιηγητή, πολύ εξυπηρετικό όταν το μέγεθος της οθόνης είναι περιορισμένο.

Επίσης σημαίνει πως ανεξάρτητες εφαρμογές μπορούν να σμικρυνθούν, και να έχουν το δικό τους εικονίδιο στον χώρο ειδοποιήσεων και να κάνουν πολλά πράγματα που κανονικά προγράμματα δεν θα μπορούσαν.

Οι προεπιλεγμένες εφαρμογές καλύπτουν τις απαιτήσεις των περισσότερων χρηστών με σουίτα γραφείου, αλληλογραφία, περιηγητές διαδικτύου, επεξεργασία εικόνας, αναπαραγωγή μουσικής και κοινωνική δικτύωση.

Επίσης περιλαμβάνεται και το DropBox που κάνει τον συγχρονισμό της δουλειά σας με το σπίτι όσο πιο εύκολη γίνεται.

Το Peppermint μπαίνει στην αγορά εναντίων πολλών μεγάλων ονομάτων στο χώρο, όπως το Google Chrome και το Meego ( παλαιότερα γνωστό ως Moblin ) αλλά έχει κάνει μια πολύ καλή αρχή και αξίζει να το δοκιμάσετε στο netbook σας.

Απαιτήσεις: 32 or 64 bit PC με 256MB RAM and 4GB storage.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)