Facebook Social Plug-ins for websites. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggvJZutbnrUziChsIIaXj5Wrt2xvduy0y4cFOMvGw8j4io7kzPgF0_4mPJkk_cTMnOfKYeg0xzG-JMzZwKoGp7zfKw0WNJXZsblAcIkHly09U4zV77aO7lTHHfC1o7V8JsGxyBGAKZyOE/s72-c/Facebook+Plug-ins.jpg' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

2


Facebook Social Plug-ins for websites


Το facebook μας διαφημίζει ή εμείς διαφημίζουμε το facebook;;;

Το Facebook είναι ή δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, μετά από το Google, αν και είναι μια κλειστή κοινότητα.
Έτσι, το Facebook για ακόμα καλύτερη & πιο άμεση ενημέρωση μεταξύ των μελών του, δημιούργησε και προώθησε τα Social Graph.

Τα Social Plug-ins, είναι η άμεση κι εύκολη λύση για όλους τους webmasters ή bloggers ώστε να εκμεταλλευτούν το Open Graph στα site τους με πραγματικά απλό τρόπο.

Το Open Graph Protocol, είναι ένας νέος τρόπος οριοθέτησης πληροφοριών σε κάποιο website ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το Facebook σε διάφορες υπηρεσίες.
Ουσιαστικά είναι ο τρόπος με τον οποίο οι σελίδες και το περιεχόμενο ενός website ενσωματώνονται στο social graph.

Η χρήση του, αφορά sites που έχουν να κάνουν με θέματα και αντικείμενα που συνδέονται με τον πραγματικό κόσμο, όπως ταινίες, αθλητικές ομάδες, διασημότητες, εστιατόρια και πολλά άλλα.

Με την χρήση metadata, οι σελίδες κάθε site, γίνονται αντικείμενα μέσα στο social graph κι οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν συνδέσεις με τις σελίδες των sites, όπως κάνουνε δηλαδή και με τις Facebook Pages.

Έτσι, όταν κάποιος χρήστης, κάνει για παράδειγμα like ένα μουσικό συγκρότημα σε κάποιο site μουσικής, τότε αυτό θα εμφανιστεί στα interests του profile του, ενώ το εξωτερικό site, θα μπορεί να στέλνει ενημερώσεις στο News Feed του χρήστη για ότι αφορά το συγκεκριμένο συγκρότημα!

Αν κάποιος, κάνει like μία ταινία αυτή εμφανίζεται άμεσα στις αγαπημένες ταινίες του στο profile του, ενώ παράλληλα, ένα hovercard δείχνει πληροφορίες για iMDb.

Παράλληλα, όταν υπάρχουν νέες ενημερώσεις στη σελίδα της συγκεκριμένης ταινίας, το iMDb θα στέλνει την ανάλογη ενημέρωση στο News Feed του χρήστη!

Όλα αυτά τα plug-ins λειτουργούν χωρίς να χρειάζεται ο επισκέπτης να κάνει login στο site που επισκέπτεται!

Αρκεί να είναι συνδεδεμένος στο Facebook!

Όλα αυτά τα plug-ins είναι διαθέσιμα εδώ:

Ας τα πάρουμε όμως ένα-ένα, και να δούμε μαζί τι μας προσφέρουν.

Like Button:

Facebook Like Button Plug-in

Το κουμπί που θα βλέπετε πια παντού!
Σύντομα κάθε σελίδα, κάθε άρθρο και κάθε προϊόν θα διαθέτει το δικό του κουμπί Like που όταν γίνεται click από κάποιο χρήστη θα εμφανίζει την αντίστοιχη ιστορία στο profile του χρήστη στο Facebook.

Like Button:

Παράδειγμα:

Facebook Like Button Plug-in

Activity Feed:

Facebook Activity Feed Plug-in

Εμφανίζει στους επισκέπτες κάποιου site όλες τις ενέργειες που κάνουν οι φίλοι τους στο συγκεκριμένο site (likes ή σχόλια)

Activity Feed:

Παράδειγμα:

Facebook Activity Feed Plug-in

Recommendations:

Facebook Recommendations Plug-in

Το plug-in αυτό προτείνει στους επισκέπτες κάποιου site περιεχόμενο που μπορεί να τους αρέσει με βάση τα like των φίλων τους στο συγκεκριμένο site και άλλες ενέργειες που έχουν κάνει.

Recommendations:

Παράδειγμα:

Facebook Recommendations Plug-in

Like Box:

Facebook Like Box Plug-in

Το plug-in σας επιτρέπει να γίνετε μέλος σε μία Facebook Page χωρίς να χρειάζεται να την επισκεφτείτε ενώ παράλληλα μπορείτε να δείτε ποιοι φίλοι σας είναι ήδη μέλη και τις δημοσιεύσεις που έχει.

Like Box:

Παράδειγμα:

Facebook Like Box Plug-in

Login Button:

Facebook Login Button Plug-in

Αυτό το plug-in δείχνει φωτογραφίες προφίλ των φίλων σας που έχουν εγγραφεί και χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο site μαζί με ένα Facebook Connect button για άμεση εγγραφή σας.

Login Button:

Facepile:

Facebook Facepile Plug-in

Δείχνει απλά φωτογραφίες προφίλ των φίλων σας που είναι ήδη μέλη στο site που επισκέπτεστε.

Facepile:

Comments:

Facebook Comments Plug-in

Μ' αυτό το plug-in οι επισκέπτες κάποιου site μπορούν εύκολα να αφήνουν σχόλια σε άρθρα, φωτογραφίες και περιεχόμενο ενώ παράλληλα έχουν την δυνατότητα να τα δημοσιεύουν και στο News Feed στο Facebook.

Comments:

Live Stream:

Facebook Live Stream Plug-in

Επιτρέπει στους χρήστες να σχολιάζουν σε πραγματικό χρόνο. Ιδανικό για sites εκδηλώσεων, σεμιναρίων και γενικότερα ζωντανών δραστηριοτήτων.

Live Stream:

Παράδειγμα:

Facebook Live Stream Plug-in

Εκμεταλλευτείτε όποιο plug-in θέλετε!!!

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου Blogger

  1. Πως μπορούμε να εγκαταστήσουμε το login button στον blogger;

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λες φιλτατε.... ΕΓΩ ευχαριστω, για την μεγαλη τιμη που μας εκανε ενας μεγαλος developer, designer, SEO Expert, ΜΕΟ gaga..... να γραψει στο φτωχικό μας

    Τυχαια έπεσε το ματι μου στη σελιδα σου στο fb & ειδα αυτο.
    Πραγματικα αναρωτιεμαι... ΟΛΑ αυτα που γραφεις τα ξέρεις??????????????????????????

    και σου λειπε το login button του fb.... χμμμ????

    αααα.....θα το ξέχναγα

    Παρατηρησε τη σελιδα μας στο σημειο αυτο να μου πεις, το κουμπακι που βαλαμε δουλευει??????

    Παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)