Η Google με Doodle τιμά την 272η επέτειο από τη γέννηση του Olaudah Equiano. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEie2_MU2C8lqX6NvGaArkoFZZUYvV9uXBEe-Fkd12wnkyivaMUlVLIZnYATeAEDEICDrqNCiQiIyUl03OPD3zDGqLkKTyjx_qlOKgSvE-LAV-Zr3oWktIr3f4n2H-lM_YL0oJTResRiRwg/s72-c/Olaudah-Equianos-272nd-Birthday-Google-Doodle.png' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Τα 272 χρόνια από την γέννηση του Olaudah Equiano τιμά με το σημερινό doodle η Google.

Ποιος ήταν όμως ο Olaudah Equiano και γιατί τον τιμά η Google...;;;

Ο Olaudah Equiano, έγινε γνωστός με το όνομα Gustavus Vassa και ήταν ένας εξέχων Αφρικανός στο Λονδίνο. Ένας απελευθερωμένος σκλάβος που υποστήριζε το βρετανικό κίνημα για να τερματίσει τις εμπορικές συναλλαγές σκλάβων.

Δείτε το σημερινό Doodle.


Η αυτοβιογραφία του που δημοσιεύθηκε το 1789 βοήθησε στη δημιουργία του νόμου περί σκλάβων του 1807, ο οποίος ουσιαστικά τερμάτισε το αφρικανικό εμπόριο για τη Βρετανία και όλες τις αποικίες της.
Ο Equiano όταν ζούσε στο Λονδίνο ήταν μέλος της ομάδας «Οι Γιοι της Αφρικής», που ήταν μία ομάδα που αποτελούνταν από εξέχοντες Αφρικανούς που ζούσαν στην Βρετανία.

Η αυτοβιογραφία του απεικόνιζε ουσιαστικά τη φρίκη της δουλείας.
Ως ελεύθερος άνθρωπος ο Equiano, είχε μια αγχωτική ζωή και είχε αυτοκτονικές σκέψεις έως ότου έγινε προτεσταντικός Χριστιανός και βρήκε την ειρήνη στην πίστη του.

Ο Equiano παντρεύτηκε την Αγγλίδα Susannah Cullen το 1792 και απέκτησαν μαζί δύο κόρες.
Πέθανε το 1797 στο Λονδίνο και μέχρι σήμερα παραμένει μυστήριο ο τόπος που κηδεύτηκε. Ο θάνατος του Equiano αναγνωρίστηκε τόσο στη Βρετανία όσο και στις αμερικανικές εφημερίδες της εποχής.

Σημειώνεται ότι στα κτήρια που ζούσε στο Λονδίνο έχουν τοποθετηθεί πλάκες που απομνημονεύον τα κατορθώματά του.
Από τα τέλη του 20ού αιώνα, όταν κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του σε μια νέα έκδοση, έχει μελετηθεί όλο και περισσότερο από διάφορους μελετητές, μεταξύ των οποίων πολλοί από την υποτιθέμενη πατρίδα του στη Νιγηρία.

Πηγή: Wikipedia


Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)