Lightshot: Ένα από τα κορυφαία πρόγραμμα για να «τραβάτε» Screenshots (Videos). |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEb2GczP4T0L_yDSzD1T1bgqePc3OaoM6Le3gOeLcDoo0wwHZ-4v3ICH6bpT-VnYrVb3wK5AppVJpuKOOvTbXl-_qCp6Bov3cEXi61A3Ol9WE-Qmx97Rmgh8tA3YJgzw2rp5TXZUEqEGo/s72-c/Lightshot.jpg' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Το Lightshot αποτελεί ένα από τα κορυφαία προγράμματα για να «τραβάτε» Screenshots (Στιγμιότυπα) από την επιφάνεια εργασίας σας.
Ο λόγος που το καθιστώ κορυφαίο είναι η ευκολία και η απλότητα που σου προσφέρει προκειμένου να πάρεις ένα άκρως παραμετροποιήσιμο screenshot πολύ γρήγορα.

Το πρόγραμμα εκτελείτε στο παρασκήνιο και μόλις πατήσετε το πλήκτρο PrintScr, «σκοτεινιάζει» η οθόνη και σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε το τμήμα της επιφάνειας εργασίας που θέλετε να αποθηκεύσετε.

Όπως καταλάβετε με ένα πλήκτρο και ένα κλικ έχει κρατήσει το στιγμιότυπο που θέλετε.
Μόλις επιλέξετε το τμήμα που θέλετε (πριν το αποθηκεύσετε) μπορείτε να το επεξεργαστείτε εξίσου εύκολα και γρήγορα.
Προσθέστε κείμενο, υπογραμμίστε, κυκλώστε, προσθέστε βελάκια σε ότι χρώμα θέλετε και ότι άλλο χρειάζεστε.

Δείτε όλες τις επιλογές του προγράμματος

Δημιουργήστε βοηθήματα με screenshots εύκολα & γρήγορα

Ένα ακόμα χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι η εύκολη κοινοποίηση της εικόνας που δημιουργήσατε στο Internet, καθώς μπορείτε να την κάνετε Upload και να την μοιραστείτε με τους φίλους σας σε Facebook και Twitter (κάτι που φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο), ενώ σας δίνεται και το Link προκειμένου να δείξετε την εικόνα όπου αλλού θέλετε.

Τέλος το Lightshot μπορείτε να το κατεβάσετε τόσο σε Windows όσο και σε Mac αλλά και να το προσθέσετε ως Add-on σε Google Chrome, Firefox και Opera.

Windows:

Mac OS:

Ubuntu:
Για να το εγκαταστήσετε μέσω τερματικού, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:
Ανοίξτε ένα τερματικό & πληκτρολογήστε τις παρακάτω εντολές.
sudo apt-get install wine
wget http://app.prntscr.com/build/setup-lightshot.exe
wine ./setup-lightshot.exe

How to install Lightshot Google Chrome extension:

Install Chrome extension:

How to install Lightshot Firefox add-on:

Install Firefox add-on:

Install Opera add-on:

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)