Η Google με Doodle τιμά την 106η επέτειο από τη γέννηση του Marshall McLuhan. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjd7woxhvV0d97CsBGHufNuJmT4EurWxA8LNaQ3ib2uY_IDINy-poF6aJroyjPCACQIt6Ln7dZHWc5riD-tNXtfG5uSLac1Kxw0PONpUmqf3n8gUTBSICD2ehCcbrwOXIs4HAzd8wqh8yk/s72-c/Marshall-Mcluhans-106th-Birthday.png' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Τα doodle είναι οι διασκεδαστικές, απρόσμενες και ορισμένες φορές αυθόρμητες αλλαγές που πραγματοποιούνται στο λογότυπο της Google για να εορταστούν αργίες, επετείους και ο βίος διάσημων καλλιτεχνών, πρωτοπόρων και επιστημόνων.
Το doodle που σας παρουσιάζουμε σήμερα είναι... 106η επέτειος από τη γέννηση του Μάρσαλ Μακ Λούαν...!!!

Πολύ πριν αρχίσουμε να ανατρέχουμε στις οθόνες μας για όλες τις απαντήσεις, ο Μάρσαλ Μακ Λούαν (Marshall McLuhan) προέβλεψε την εξάπλωση του διαδικτύου καθώς και τις επιπτώσεις που θα είχε στη ζωή μας.

Καναδός φιλόσοφος και καθηγητής που εξειδικεύτηκε στη θεωρία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο Μακ Λούαν ήρθε στο προσκήνιο στη δεκαετία του 1960, όπως και η τηλεόραση, που λάμβανε μέρα με τη μέρα όλο και μεγαλύτερο μέρος στην καθημερινή ζωή.
Στο επίκεντρο της σκέψης του ήταν η ιδέα ότι η κοινωνία διαμορφώνεται από την τεχνολογία και τον τρόπο με τον οποίο μοιράζονται οι πληροφορίες.

Το σημερινό Doodle, που γιορτάζει τα 106α γενέθλια του οραματιστή, απεικονίζει αυτή τη θεωρία δείχνοντας πώς ο Μακ Λούαν είδε την ανθρώπινη ιστορία. Την αποτύπωσε μέσα από το φακό τεσσάρων διαφορετικών εποχών: την ακουστική, τη λογοτεχνική, της μαζικής παραγωγής και την ηλεκτρονική.

Δείτε το σημερινό Doodle.


Το πρώτο μεγάλο βιβλίο του, Ο Γαλαξίας του Gutenberg (1962), διακήρυξε τον όρο «παγκόσμιο χωριό» – την ιδέα ότι η τεχνολογία φέρνει τους ανθρώπους μαζί και επιτρέπει σε όλους την ίδια πρόσβαση στις πληροφορίες.

Στο πλαίσιο του Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Understanding Media, 1964), ο Μακ Λούαν εξέτασε περαιτέρω τις μετασχηματιστικές επιπτώσεις της τεχνολογίας και δημιούργησε τη διάσημη φράση «Το μέσον είναι το μήνυμα».
Πιστεύει ότι ο τρόπος με τον οποίο κάποιος λαμβάνει πληροφορίες έχει μεγαλύτερη επιρροή από την ίδια την πληροφορία.
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60 και του ’70, ο Μακ Λούαν έκανε συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις για να μοιραστεί τις θεωρίες του τόσο με οπαδούς όσο και σκεπτικιστές.

Δεκαετίες αργότερα, τιμούμε τον άνθρωπο, του οποίου το προφητικό όραμα του «υπολογιστή ως μέσου έρευνας και επικοινωνίας» έχει αναμφισβήτητα γίνει πραγματικότητα.

Πώς προέκυψε η ιδέα για τα doodle...;;;

Το 1998, όταν ακόμα η Google δεν είχε γίνει ανώνυμη εταιρεία, η ιδέα των doodle γεννήθηκε όταν οι ιδρυτές της εταιρείας, ο Larry Page και ο Sergey Brin, πειραματίστηκαν με το εταιρικό λογότυπο για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ Burning Man στην έρημο της Νεβάδας.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2000, ο Larry και ο Sergey ζήτησαν από τον σημερινό webmaster Dennis Hwang, ο οποίος τότε ήταν εκπαιδευόμενος, να δημιουργήσει ένα doodle για την Ημέρα της Βαστίλης.

Οι χρήστες το αγάπησαν τόσο που ο Dennis διορίστηκε αρχισχεδιαστής doodle της Google και τα doodle άρχισαν να εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στην αρχική σελίδα Google.
Αρχικά, τα doodle συνόδευαν συνήθως τις μεγάλες, γνωστές γιορτές.

Με την πάροδο του χρόνου, η ζήτηση για doodle αυξήθηκε τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς.

Εμείς με τη σειρά μας, θα προσπαθήσουμε να σας ενημερώνουμε όσο συχνότερα γίνεται για τα doodles που δημοσιεύονται...!!!

Μείνετε συντονισμένοι...

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)