Η Google με Doodle τιμά την 117η επέτειο από τη γέννηση του Αιγύπτιου αρχιτέκτονα Hassan Fathy (Video). |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgs5MbjMVzsNpEXwfoOBb9FAfgHbZrpWv1SZWqW8KMOHMQXI2PztG6-YjNpdnn3RxL4-FSOLehdJJvwegRNcVCkoNCqAEKUuYl0kYsBDfc7_64_CYnyPJhed6WVyYs3t_imGF5wkiU3s_w/s72-c/Hassan_Fathy%2527s_117th_Birthday.jpg' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Ο Hassan Fathy είναι ο αρχιτέκτονας των φτωχών. Με το σημερινό Doodle η Google τιμάει τον Hassan Fathy, έναν Αιγύπτιο αρχιτέκτονα γνωστό για τις πρωτοποριακές μεθόδους του με σεβασμό στην παράδοση και δίνοντας αξία σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Ο Hassan Fathy είναι γνωστός ποιητής, μουσικός, εφευρέτης αλλά αφιέρωσε την καριέρα του στην αρχιτεκτονική μετά από εκπαίδευση στο Κάιρο.

Δείτε το σημερινό Doodle.


Το παρελθόν οδηγεί στο μέλλον.
Στην αρχή της καριέρας του επικεντρώθηκε στη διδασκαλία της αρχιτεκτονικής, αλλά σύντομα άρχισε να αναλαμβάνει και μόνος του αρχιτεκτονικά έργα.
Ήταν πεποισμένος ότι η Αίγυπτος μπορούσε να κοιτάξει στο παρελθόν για να δημιουργήσει ένα αξιόλογο μέλλον.

Επίσης, ερεύνησε παλιές μεθόδους χτισίματος και ξεκίνησε να δουλεύει με παραδοσιακά υλικά όπως η λάσπη και το χώμα.
Χρησιμοποίησε επίσης παραδοσιακές δομές με βάση τις αψίδες για δυνατό στήριγμα και malqaf, δηλαδή έναν πύργο παγίδευσης του αέρα που χρησιμοποιεί τον φυσικό κλιματισμό και τον διοχετεύει στο εσωτερικό του σπιτιού.

Η δύναμη της κοινότητας.
Πέρα από τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Αιγύπτου, ο Hassan Fathy στράφηκε στη δύναμη της κοινότητας για να εξασφαλίσει την επιβίωσή της.
Εκπαίδευσε μέλη της κοινότητας να κατασκεύαζουν από το μηδέν τα δικά τους υλικά και να χτίζουν τις δικές τους δομές, έτσι ώστε τα σπίτια τους να αντέξουν.

Έτσι, δεν έχτιζε μόνο σπίτια αλλά δημιουργούσε κοινότητες. Για το φιλόδοξο έργο του New Gourna στο Λουξόρ, έχτισε διαφορετικά σπίτια με τη λογική ότι κάθε οικογένεια έχει τις δικές της, ξεχωριστές ανάγκες.
Το έργο του εντός και εκτός Αιγύπτου ενέπνευσε αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο να βρουν πρωτοποριακούς τρόπους με σεβασμό στις τοπικές παραδόσεις και τα τοπικά αγαθά.

Μία ολόκληρη κληρονομιά.
Το σημερινό Doodle τιμά την κληρονομιά του Hassan Fathy την ημέρα που θα έκλεινε τα 117 του χρόνια.

Προσπαθείστε να δείτε την παραδοσιακή διαδικασία πλινθόχτιστων, μια γυναίκα που φυτεύει θάμνους, χήνες και αγελάδες, αλλά και τον ίδιο τον Hassan Fathy να σφίγγει τα χέρια με ένα μέλος της κοινότητάς του.

Δείτε το βίντεο.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)