Το Pingdom Test Ελέγχει Δωρεάν Παράγοντες Ταχύτητας Ιστοσελίδας. |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTl7rqOhW35AyYOwZcmZpxJWJ2gexZ7X28W46m9E9puAY46dGhaTHPQ_Tfg1dk-JX5Kw69HzJISV390_tlBxj6Q_0aYAxD7cpXsVBX5x64YKHuEeRKBzJ5NAgp0xFnEAvtONb4B-Ulfqk/s72-c/Pingdom_Test.png' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Με το σλόγκαν “Nobody Likes a Slow Website” η εταιρία Pingdom παροτρύνει τους κατόχους ιστοσελίδων να μετρήσουν ΔΩΡΕΑΝ τις επιδόσεις της ιστοσελίδας τους σε θέματα ταχύτητας και να προβούν σε βελτιώσεις όπου αυτές κριθούν απαραίτητες.

Η εν λόγω εταιρία έχει ως κύρια ασχολία γενικότερα τις μετρήσεις που αφορούν το χώρο του διαδικτύου και αριθμεί περισσοτέρους από 400.000 πελάτες μερικοί από τους οποίους είναι η Google, η Microsoft, η Dell, η Apple και πολλές άλλες.

Έτσι, μέσω της ιστοσελίδας της παρέχεται Δωρεάν ένα πολύ χρήσιμο και εύχρηστο εργαλείο το οποίο αναλαμβάνει να μετρήσει διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα μια ιστοσελίδας και κατ' επέκταση την εμπειρία του χρήστη και το SEO της ίδιας της ιστοσελίδας.

Μερικοί από αυτούς τους παράγοντες ταχύτητας είναι οι ακόλουθοι.

Παράγοντες Βελτίωσης Ταχύτητας Ιστοσελίδας.

Το συνολικό μέγεθος μιας σελίδας σε MB.
Ο αριθμός των scripts που τρέχουν σε μια σελίδα.
Ο αριθμός των εικόνων που διαθέτει μια σελίδα.
Το μέγεθος σε ΚΒ κάθε εικόνας που διαθέτει μια σελίδα.
Ο αριθμός των εξωτερικών αιτήσεων που κάνει μια σελίδα.
Τα λάθη στον κώδικα μιας σελίδας.
Η προσωρινή αποθήκευση στοιχείων της ιστοσελίδας (caching).
Οι παράλληλες συνδέσεις περιεχομένου που διαθέτει μια σελίδα.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη κατά την μέτρηση απόδοσης ταχύτητας ιστοσελίδας.
Η χρήση του εργαλείου είναι πολύ απλή.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εισάγεις την διεύθυνση της ιστοσελίδας σου ή την διεύθυνση της υποσελίδας που θέλεις να τεστάρεις και απλά να πιέσεις “Test Now”.
Μόλις η ανάλυση ολοκληρωθεί, μελέτησε τα στοιχεία που σου έδωσε η μέτρηση και δράσε ανάλογα.

Η επόμενη κίνηση είναι να βελτιώσεις τα σημεία που δείχνουν ότι επηρεάζουν αρνητικά τις επιδόσεις της ιστοσελίδας σου.
Η επέμβαση στα σημεία παρουσιάζει κάποιο ποσοστό δυσκολίας ανάλογα το επίπεδο γνώσεων που διαθέτει ο διαχειριστής της ιστοσελίδας.
Μερικές βελτιώσεις όπως το μεγέθος των εικόνων, το caching της ιστοσελίδας δεν απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις για να εφαρμοστούν.

Για τα υπόλοιπα μπορείς να απευθυνθείς στον κατασκευαστή της ιστοσελίδας σου ή σε κάποιον με περισσότερες γνώσεις από εσένα.

Το Pingdom Speed Test είναι διαθέσιμο δωρεάν στην διεύθυνση:

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)