Η Google με Doodle τιμά την 117η επέτειο από τη γέννηση της πρώτης γυναίκας σούπερ σταρ στην ιστορία του τένις Suzanne Lenglen (Video). |  Στάλες στο γαλάζιο ® <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLF1cm5uVj95CIarKzpLM8KvSh1VGyslwQ9Sv5FtAIJ9B9CkHjJsrkluLuKXEzlAJ-dhCidEYsw5PZYTJYh4R79c_HVNoREDnWUGHF8DBy7eH1e1FTSog4FTjM6cP50jQbKrtKRULqPVM/s72-c/Suzanne_Lenglen.jpg' rel='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiME6DVcbv3gKvBNmYAN6FDaLxToDKS-E4cTNSSmHJAS370hC-oKXqo1VtWSfx20ExDsIsLjKJppxnTl_N-7lJi_B4ZDQzj5BQ5TZ9fMdN27ybf3x0Yzs0Jd7JQo_Ar824kLqZbIbRkOUU/s640/Stales_sto_Galazio.jpg'/>

0
Στη Suzanne Lenglen (Σουζάν Λενγκλέν), την πρώτη γυναίκα σούπερ σταρ στην ιστορία του τένις είναι αφιερωμένο το doodle της Google.
Η Lenglen έμεινε γνωστή στη χώρα της ως La Divine (θεϊκή), ενώ η ίδια ήταν πρωτοπόρος στον παγκόσμιο γυναικείο αθλητισμό: Μεταξύ 1914 και 1926 κατάκτησε 31 πρωταθλήματα!
Η Γαλλίδα Lenglen μεσουράνησε στην εποχή κατά την οποία το τένις ήταν ερασιτεχνικό και ειδικά στο Γουίμπλεντον ήταν ασυναγώνιστη.

Δείτε το σημερινό Doodle.


H Suzanne Lenglen ήταν από μικρή ασθενική, έπασχε από χρόνιο άσθμα και ο πατέρας αποφάσισε πως το τένις θα μπορούσε να την κάνει να νοιώσει λίγο καλύτερα και να τη δυναμώσει.
Και έτσι στην ηλικία των δεκατεσσάρων, το 1914, βρέθηκε να αγωνίζεται στον τελικό των French Championships.
H Lenglen κατάφερε να κερδίσει το τουρνουά το 1919, το 1920, το 1921, το 1922 και το 1923 και επανήλθε το 1925 κερδίζοντας για έκτη φορά σε επτά χρόνια στις 3 Ιουλίου του 1925, με την επικράτηση στον τελικό κόντρα στην Βρετανή Τζόαν Φράι.


Τον Ιούνιο του 1938, ο γαλλικός Τύπος ανακοίνωσε ότι στην Lenglen είχαν διαγνώσει λευχαιμία. Μόνο τρεις εβδομάδες αργότερα, τυφλώθηκε.
Πέθανε από κακοήθη αναιμία στις 4 Ιουλίου 1938 και θάφτηκε στο Cimetièrede Saint-Ouen στο Saint-Ouen κοντά στο Παρίσι.

Η αναγνώριση στο Ρολάν Γκαρός για τη Σουζάν Λενγκλέν.


Το απλό γυναικών στο Ρολάν Γκαρός ξεκίνησε το 1897, ως μέρος του ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος Γαλλίας. Ως το 1923, το Γαλλικό Πρωτάθλημα ήταν ανοικτό μόνο σε Γαλλίδες. Από το 1925, το Γαλλικό Πρωτάθλημα έγινε ανοικτό σε όλες τις εθνικότητες.
Το 1968 μετατράπηκε σε πρωτάθλημα «ανοικτού τένις», δηλαδή μετείχαν στο ίδιο τουρνουά τόσο ερασιτέχνες αθλήτριες όσο και επαγγελματίες.
Στην νικήτρια του τελικού απονέμεται το κύπελλο Coupe Suzanne Lenglen, που ονομάζεται έτσι προς τιμήν της Γαλλίδας τενίστριας Σουζάν Λενγκλέν.
Το έπαθλο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

Παρακαλώ, την προσοχή σας ! ! !

* Εάν εντοπίσετε κάποιο πρόβλημα σε κάποια δημοσίευση (μη ενεργός συνδεσμος λ.χ. ή οτιδήποτε άλλο), παρακαλούμε κάντε τον κόπο να γράψετε στα σχόλιά σας, το οποιοδήποτε πρόβλημά σας, ώστε να προβούμε στην άμεση διόρθωσή του.
Επίσης, μπορείτε να αποστείλετε ένα "Ευχαριστώ" προς όσους ασχολήθηκαν & σας προσέφεραν ένα... κομμάτι από τη γνώση τους.

Παράκληση προς τους φίλους αναγνώστες-σχολιαστές:

* Να αποφεύγετε να γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλιά σας ΔΕΝ θα γίνονται δεκτά.
* Αποφεύγετε το spamάρισμα στα σχόλια. - Please don't spam me!
* Σε περίπτωση που δεν έχετε καταλάβει κάτι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την φόρμα των σχολίων και θα σας απαντήσουμε σε εύλογο χρόνο, γι' αυτό ΜΗΝ καταφεύγετε στη αποστολή e-mail για τις όποιες απορίες σας.
* Χρησιμοποιήστε το Reply (που βρίσκεται κάτω από την εικόνα χρήστη), αν θέλετε να του απευθύνετε το λόγο, ή να απαντήσετε σε προυγούμενο σχόλιο.
* Το μέγιστο όριο χαρακτήρων είναι 4.096
* Τα σχόλιά σας θα δημοσιεύονται μετά τον απαραίτητο έλεγχο.

Σημείωση: Όσοι θέλετε να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα σχόλια που κανετε, μην ξεχάσετε να τικάρετε το κουμπί "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις"

Σας Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την επίσκεψή σας.!

 
Top
Blogger Tutorials

Δημιουργήστε τώρα ένα ιδανικό ιστολόγιο, χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1€.Περισσότερα από 500 tutorials είναι στη διάθεσή σας.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου «Στάλες στο γαλάζιο» σας συμβουλεύουν...
Αποφεύγετε την οποιαδήποτε προσφερόμενη "βοήθεια" από τυχάρπαστους και κατ' επίφαση "web designers", που από ιδιοτέλεια και μόνο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την άγνοιά σας!!!
Με εκτίμηση
«Στάλες στο γαλάζιο»
:-)